DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa nyílászáró csere, bontás nélkül

Egyszárnyas ablak, kétszárnyas ablak, nyíló ablak, bukó ablak, bukó-nyíló ablak, nyíló erkélyajtó, bukó-nyíló erkélyajtó, kétszárnyas erkélyajtó stb.

Energiatakarékossági és esztétikai céljaink elérése érdekében, lehetőség van a régi fa nyílászáróinkat, ablakainkat korszerű a mai energetikai igényeknek megfelelő fa nyílászárókra, bontás nélkül cserélni. Bontás nélkül történő ablakcsere esetén az új ablak, nyílászáró az arra alkalmas meglevő régi ablak tokszerkezetébe építhető be. Ilyen beépítési módszer alkalmazásakor nincs utólagos kőműves munka, a beépítés sokkal, kevesebb piszokkal, felfordulással jár. A régi tokbeépítéses cserénél a meglevő ablakszárnyakat leszedjük, az ablaktokon levő pántokat levágjuk valamint a szerkezetben levő osztásokat kidaraboljuk. A lecsupaszított ablak, erkélyajtó tokjába behelyezzük az új fa nyílászárót (ablak, erkélyajtó), majd rögzítjük az új nyílászárót a bennmaradó tokszerkezethez és falhoz. Rögzítés után az új ablak, erkélyajtó és a régi tokszerkezet közötti réseket szigeteljük. Miután az új fa nyílászáró a helyére került, következik a régi ablak, erkélyajtó tokszerkezetének teljes borítása, amennyiben az ablak, erkélyajtó felett redőnyszekrény van az is eltakarásra kerül. Az új nyílászáró beépítése után a régi ablak, erkélyajtó szerkezetéből nem látszik semmi, nagyon szép rusztikus látvány tárul szemünk elé. A régi ablak és erkélyajtó tokszerkezetébe beépíthető a 68 x 80 ablak, erkélyajtó szerkezet 2 rétegüvegezéssel illetve 78 x 80 ablak, erkélyajtó szerkezet 3 rétegüvegezéssel. Nincs akadálya annak, hogy az új fa nyílászáró ne elégítse ki a legkiválóbb energetikai igényeket. A módszer ajánlott mindenkinek, aki új ablakot, ajtót szeretne, de nem akar utólagos munkálatokat az ablakok és ajtók cseréje végett.

Megmutatjuk a munkafolyamatot képekben az általunk végzett fa ajtók és fa ablakok cseréjéről.

1. Új fa ablak beépítése redőnytok nélküli régi nyílászáró tokszerkezetébe

1.1. Régi ablak szárnyai levételre kerültek a pántok ledarabolva, az új ablak behelyezve a régi nyílászáró tokszerkezetébe.

Régi ablak szárnyai levételre kerültek a pántok ledarabolva, az új ablak behelyezve a régi nyílászáró tokszerkezetébe.

1.2. A beépített új ablak és régi ablak közötti szigetelés

A beépített új ablak és régi ablak közötti szigetelés

1.3. Az új ablak megkapta borításokat.

Az új ablak megkapta borításokat.

2. Új fa nyílászáró beépítése redőnytokos régi fa ablak tokszerkezetébe

2.1. Szerkezet előkészítése az új ablak beépítésére.

Szerkezet előkészítése az új ablak beépítésére.

2. 2. Az új fa nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.

Az új fa nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.Az új fa nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.

2.3. Az új ablakra felkerül az alsó borítás

Az új ablakra felkerül az alsó borítás

2.4. A régi ablak felett levő redőnytok is megkapja az új borítást

A régi ablak felett levő redőnytok is megkapja az új borítástA régi ablak felett levő redőnytok is megkapja az új borítást

2.5. Az új nyílászáró oldalára felkerül a takarás

Az új nyílászáró oldalára felkerül a takarásAz új nyílászáró oldalára felkerül a takarás

2.6. Elkészült a beépítés, bent van, az új ablak és a régi nyílászáró tokszerkezet teljesen el van takarva.

Elkészült a beépítés, bent van, az új ablak és a régi nyílászáró tokszerkezet teljesen el van takarva.Elkészült a beépítés, bent van, az új ablak és a régi nyílászáró tokszerkezet teljesen el van takarva.

3. Új ablak beépítése a bennmaradó rég ablak tokszerkezetébe, redőnyborítással.

3.1. A rég ablak szárnyai leszedve, az ablak osztásai kidarabolva és méretre készített új nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.

A rég ablak szárnyai leszedve, az ablak osztásai kidarabolva és méretre készített új nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.A rég ablak szárnyai leszedve, az ablak osztásai kidarabolva és méretre készített új nyílászáró berakva a régi ablak tokszerkezetébe.

3.2. A beépített új fa nyílászáróra rákerült az alsó és oldalsó borítás

A beépített új fa nyílászáróra rákerült az alsó és oldalsó borítás

3.3. A régi ablak redőnyládája, mely új hőszigetelt borítást kap

A régi ablak redőnyládája, mely új hőszigetelt borítást kap

3.4. A beépített új ablak megkapta a teljes borítást.

A beépített új ablak megkapta a teljes borítást.

3.5. A régi ablak tokszerkezetébe épített új ablakok külső nézetből.

A régi ablak tokszerkezetébe épített új ablakok külső nézetből.A régi ablak tokszerkezetébe épített új ablakok külső nézetből.

3.6. Redőnytokos fa ablak: az ablak felett levő redőnytok burkolás előtt és burkolás után.

Thumbnail imageThumbnail image

Így néz ki az új ablakok beépítése a régi nyílászárók tokszerkezetébe. Reméljük Ön is kedvet kapott régi nyílászáróinak kicserélésére.