DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Nyílászáró tanúsítványaink

A tanúsítványok pdf formátumban nyithatók meg, a cikk vége felé található linkekre kattintva.

Tisztelt megbízóink, vásárlóink szíves figyelmébe ajánljuk a fa nyílászárók minőségével, minősítésével kapcsolatos legfrissebb információkat.

  • Igazolja-e az Önnek fa nyílászárót eladó gyártó vagy forgalmazó, hogy a fa ajtó, fa ablak, fa erkélyajtó milyen műszaki paramétereknek felel meg?
  • Ellenőrizte-e ezeket független, arra kijelölt tanúsító szervezet?
  • Van-e erről a   gyártónak, forgalmazónak megfelelő, hiteles bizonyítványa?
  • Viselheti-e a termék a CE-megjelölést és mit szavatol ennek használata a vásárlónak?

Ezek a kérdések nem mindig foglalkoztatják a vásárlót, amikor fa nyílászáróit megrendeli, beépítésükről dönt, pedig valamennyi fenti feltételnek való megfelelés kötelező a gyártó, forgalmazó számára, éppen az Önök védelme érdekében.

Ezekre a kérdésekre is Európai Uniós szabványok adják meg a választ és betartásuk garantálja, hogy a CE-minősítéssel rendelkező fa ajtó, fa ablak, fa erkélyajtó megfelel azoknak a műszaki előírásoknak, amiket a „Fa nyílászárók története és néhány szakmai érdekesség" című anyagunk 3.1.4. Néhány technikai paraméter nyílászárókra menüpont alatt szedtünk csokorba.

Ez a nyílászárókat érintő szabvány Magyarországon MSZ EN 14351-1:2006 „Ablakok és ajtók. Termékszabvány, teljesítőképességi jellemzők." megnevezéssel 2007.02.01-jén harmonizált európai termékszabványként lépett hatályba.

A szabvány érvényesítése következtében egy kétéves átmeneti időszak után 2009. februártól már egységesen az EK Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozat az egyetlen elfogadható minőségi tanúsítvány a fa nyílászárók forgalomba hozatalához, beépítéséhez.

Ezt az EK Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozatot a gyártó akkor állíthatja ki, illetve ezzel párhuzamosan a CE-matricát akkor helyezheti el termékén, ha előzetesen valamely arra jogosult Európai Uniós minősítő intézettel elvégeztette a fa nyílászárók minőségellenőrzését az előírt műszaki paraméterekre vonatkozóan, ezt a vizsgáló labortól kapott Első Típusvizsgálati jegyzőkönyvvel igazolni tudja, valamint második feltételként, a szabvány előírásainak megfelelőenlétrehozott, dokumentált és működtetett üzemi gyártásellenőrzési rendszert alkalmaz.

Mellékelten bemutatjuk az általunk gyártott fa ablakokra, fa erkélyajtókra és fa bejárati ajtókra vonatkozó legfrissebb Első Típusvizsgálati Bizonyítványokat és Vizsgálati Jegyzőkönyveket.

Délvidék Kft a IV 78 x 80 és IV 90 x 80 szerkezetű kültéri fa ajtókat és fa ablakokat a legmodernebb fejlesztésű „Leitz" szerszámmal készíti. Cégünk által készített legújabb típusú fa nyílászárók rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal. Minden általunk gyártott fa ajtóra és ablakra ki tudjuk adni a „CE" papírokat, melynek megnevezése „Európai Közösségi Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozat". Minden általunk gyártott bejárati ajtó, ablak, erkélyajtó – teraszajtó, emelő-toló erkélyajtó, harmonika ajtó, üvegfal stb. megfelel a legszigorúbb európai és hazai építészeti elvárásoknak, és teljesíteni tudják ez előírt hőtechnikai és más szigorú normákat. A szigorú üzemi gyártásellenőrzéssel készült nyílászárók minden tekintetben kielégítik az elvárt és megbeszélt egyedi igényeket. A lenti PDF csatolásokban megnézheti az általunk gyártott nyílászárók fő paramétereit.

Bízunk benne, hogy Ön is megtalálja a cégünk által gyártott fa ajtók és fa ablakok közül a megfelelő típust. Bármikor szívesen állunk rendelkezésére, hogy szakmailag is eligazítsuk a minőségi fa nyílászárók világában.