DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

A megfelelő üveg

Ha már eldöntöttünk, hogy milyen fa kültéri vagy beltéri nyílászárót szeretnék, az egyik legfontosabb dolog az üveg kiválasztása. A 2 és 3 rétegű, hőszigetelő üvegezés mellett megtalálható még a hangszigetelő -, lágyfém bevonatos-, nap és fényvédő-, edzett-, valamint a katedrál és savmart üvegek.

Az üvegeknek nem csak esztétikai fontossága van, hanem funkcionális is. Nem lenne túl előnyös egy fa beltéri ajtóra, például fürdőszoba ajtóra átlátszó üveget tenni. Itt, a DélvidékKft.– nél rengeteg üvegminta közül lehet válogatni. Az egyik legkedveltebb nem átlátszó üveg a White Saten (kép 1.), amit előszeretettel rakunk fa beltéri és kültéri ajtókba, fa ablakokba is. Egy díszesebb, de nem átlátszó üveg, a Bronz Delta (kép 2.) szintén tökéletesen illik a maga eleganciájával beltéri és kültéri fa nyílászárókba, képünkön egy fix oldalvilágítós bejárati ajtóban található. A képen látható két beltéri tolóajtóban Flutes (kép 3.), valamint Csincsilla (kép 4.) üveget kért a megrendelő, amik szépen átengedik a fényt, de mégse lehet átlátni rajtuk.

Fa bejárati ajtók még hangsúlyosabbá tételénél lehet még domborított reflexiós üveget (kép 5.) használni, ami annyiban tér el a katedrál és a savmart üvegektől, hogy domborított a külső fele, valamint visszaveri a fényt.

Fa beltéri ajtók, ablakok és bejárati ajtók díszítéseként választhatunk homok fúvott (kép 6.) üvegekből, a képen a Délvidék Kft. lógóját készítették el egy fa beltéri ajtóban. A díszítésként választhatunk még Tiffany díszüvegezést, amit igény és elképzelés szerint készíthetnek el, és építünk be fa ablakokba, beltéri ajtókba (kép 7 – 8.), illetve bejárati ajtókba (kép 9.)