DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Egyesített szárnyú fa ablak

Egyesített szárnyú fa ablak amely kiváló hő és hangszigetelő értékekkel rendelkezik. Ezen jó tulajdonságok mellett a könnyű kezelhetőség teszi egyedivé. Nevezhetjük akár szuper ablaknak is...

A Délvidék Kft. Dr. Kuba Gellért elképzelése és a cég gyártási tapasztalatai alapján elkészített egy nagyon jó hőszigetelő értékű fa ablakot. Az ablak nem csak a belső meleg megtartására, hanem a nyári napsugárzás visszaverésére is kiválóan alkalmas. A fa ablak belső fele egy modern ablakéval megegyező szerkezet. A belső ablakszárny külső oldalához kapcsolódik, az úgynevezett külső ablakszárny. A két szárnyszerkezet szorosan kapcsolódik egymáshoz ennek ellenére a két szárny szétnyitása nagyon egyszerű. A 2 db szorosan kapcsolódó ablakszárny között elhelyezhető reluxa, a nyári meleg ellen ad jelentős védelmet. Az ablak hőszigetelési Uw értéke kiváló erről gondoskodik a belső ablakszárnyrészben levő fokozott hőszigetelő üveg és ezt tetézi az ablak külső szárnyában levő vékonyabb, de szintén kétrétegű hőszigetelő üveg. Mindezek mellet az ablaktok vastagsága szintén fontos szerepet játszik a kiváló hőszigetelési érték elérésében. Az egyesített szárnyak, mint ahogy a neve is jelzi, együtt mozognak. Az ablakszárny és ablaktok 146 - 146 mm vastag, ötszörös ütközési felülettel ebből 3 helyen gumiütközéssel rendelkezik. Az ablak működtetése megegyezik a mai fa ablakok működtetésével.

Az 1., 2. és 3. képen szépen látszik a 146 mm vastag ablak tokszerkezet a már említett ötszörös ütközési lehetőséggel. A tokszerkezet rendelkezik a fa ablakoknál használatos alumínium vízvetővel.

4., 5., 6., és 7. kép az ablak szárnyszerkezete nyitott és összezárt állapotban. A két ablakszárny szétnyitására nagyon ritkán van szükség. Az ablakszárny vízszintes külső oldali alsó része szintén alumínium vízvetővel van burkolva, mely jelentős védelmet biztosít az időjárás viszontagságai ellen.

A 8. képen látszik a két ablakszárny között lefutó reluxa, amely nem csak nyári napsütés ellen biztosít kellemes hőmérsékletet a szobában, hanem a kíváncsi szemek elől is védelmet nyújt. A kiváló paraméterekkel rendelkező ablak megtekinthető lesz a 2010. áprilisában megrendezett Construma kiállításon az „A" pavilonban a Délvidék Kft standján. Ha többet szeretne megtudni az ablakról, írjon nekünk, szívesen adunk bővebb felvilágosítást. Ablak, amely a jövőbe mutat.

Kiskunhalas, 2010. március 20.