DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Emelő-toló üvegfalak, erkélyajtók és ablakok

A fa emelő-toló ajtó és ablak szerkezetek kiváló megoldást kínálnak széles és magas nyílásméretek bezárásra. A nagy üvegfelületek igazán alkalmasak a belső és külső tér összekötésére, a tágassági érzet maximális elérésére, átmenetet hozhatunk létre a lakás és kert között. Az emelő-toló erkélyajtók és ablakok óriási üvegfelületek fogadására adnak lehetőséget, és mindezek ellenére, kimagasló használhatóságot és komfortos működést tesznek lehetővé.

Az emelő-toló erkélyajtók, üvegfalak rendkívüli előnye a süllyeszthető, valamint hőhídmentes küszöb, mely lehetővé teszi az akadálymentes közlekedést, nagyon alacsony küszöb kialakítására alkalmas (lásd a fenti képeket). Az emelő-toló ajtószárnyak mozgatása a nagy súly ellenére igazán könnyű és egyszerű melyhez nagyban hozzájárul a terhelhető vasalat a csapágyazott görgősorral. Az emelő-toló erkélyajtók és ablakok vasalata is a kiváló minőséget képviselő Siegenia vasalat családból származik mely hosszú távon problémamentes működést, biztosit a szerkezeteknek. Az emelő-toló szerkezetek szárnyai nem buktatóak, de így is van lehetőség résszellőzés megoldására a nem teljesen összezárt szárny és tok között kb. 10 mm–es rés hagyható úgy, hogy az ajtó a külső oldalról nem nyitható, vagyis a szárny nem eltolható. Az emelő-toló ajtó is rendelkezik azzal a nagy előnnyel, hogy a szárnyak kinyitása estén e belső térből semmit nem veszítünk, mivel toló szárnyak rácsúsznak a fix elemekre növelve ezzel a lakhatási kényelmet. Kijelenhetjük, hogy az emelő-toló ajtók és ablakok jelentős szerepet játszanak lakásunk belső térformálásban is. A tolóajtó szárnyak elé könnyen szerelhető pliszé szúnyogháló, így még jobban kihasználhatjuk a széles szárnyak adta lehetőségeket. Az emelő-toló ajtó esetén nemcsak belső nyitásműködtetésre van lehetőség opcionálisan megoldható a külső oldalról zárható szárny is. Az emelő-toló erkélyajtó lehet egyszárnyas, kétszárnyas egy vagy két fix elemmel valamint 2 db sínen futó különálló szárnyakkal is elkészíthető. Az emelő-toló ajtó szerkezetek, mint ahogy a Délvidék Kft által gyártott más fa nyílászárok is, szintén többféle vastagságban készülnek 68, 78 és 90 mm-es vastagságban 2 és 3 rétegű üvegezéssel, erről több is olvasható a műszaki leírásokban.

Az emlő-toló szerkezeti megoldásokat kevesebb esetben, de alkalmazzuk emelő-toló ablak kialakítására is, ennek az előnye talán ott érvényesül legjobban, ahol nincs nagy belső tér, vagy nem akarunk helyet elfoglalni a térből a szárnyak kinyitása esetén, végül az előnyeit ugyanúgy élvezhetjük, mint a toló ajtókét.

A fenti képeken emelő-toló ablakok beépítése látható egy nem nagy tér bezárása, amely azonban nem veszít semmit a használatóságából. Az emelő-toló ajtó és ablak szerkezetek a legtökéletesebb megoldást adják, a toló rendszerek közül a maguk megbízhatóságával, egyszerű kezelhetőségével.

A Délvidék Kft által fából készített emelő-toló erkélyajtókat és emelő-toló ablakokat ugyanolyan nyugodt lelkiismerettel tudjuk ajánlani, mint a többi fa nyílászáróinkat is. Természetese tolóajtók és toló ablakok gyártása esetén is figyelembe vesszük az Ön egyedi igényeit
Ezen termékek, mint minden más Délvidék Kft által gyártott fa nyílászáró magukon viselik a minőséget.
Délvidék – Kft, Minőségi fa ajtók és fa ablakok gyártása