DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa ablak – fa ablakok cseréje a meglevő kapcsolt gerébtokos ablakok kiszedésével II.

Régi kapcsolt gerébtokos ablak helyére új fa nyílászáró.

Amennyiben meglevő kapcsolt gerébtokos ablakainkat akarjuk kicserélni a meglevő szerkezetek kiszedésével új fa nyílászárókra, valamelyest több utólagos javítási munkára van szükségünk, mint a sima gerébtokos ablakok esetén.

A mellékelt képeken szépen látszik a kapcsolt gerébtokos ablak szerkezete, az is, hogy bontás alkalmával több falrész marad, amit utólagosan el kell takarnunk belső fa kávaborítással vagy utólagos javítási munkálatokkal. Az utólagos javítás történhet falazással, gipszkartonozással vagy kemény vakolható – festhető szigetelőanyag felrakásával. Teljes belső falborítás esetén nagyon szép végeredményt tudunk kapni, természetesen ez többe kerül, mint a sima beépítés, kávaborítás nélkül. Az árat a borítandó fal (káva) mélysége valamint az összetettsége határozza meg, vésett kazettás borítás oldalanként díszlécekkel vagy egyenes sima falborítás. Az utólagos javítási munkálatok, mint ahogy az előző írásinkban is kitértünk rá nagymértékben függnek a meglevő vakolat minőségétől, szakemberink minden esetben a lehetőségekhez mérten a legkörültekintőbben szedik ki beépített ablakokat, hogy az utólagos javítási munkákat minél egyszerűbben lehessen elvégezni. A Délvidék Kft hónlapján képeket is találnak, melyek szépen szemléltetik a régi szerkezetek kiszedését és az új fa nyílászárók beépítését.
Műemlék ablakoknál az új ablak lehet kapcsolt gerébtokos ablak, ebben az esetben a külső szárnyak megegyeznek a régi ablakok méretével valamint formájával, kinézetével. A belső szárnyak vastagabb szerkezetűek, 68 mm vastagok 2 réteg hőszigetelő üveggel. Ezt a megoldást olyan helyeken alkalmazzuk ahol kifejezetten csak a régi, meglevő ablakokkal megegyező új fa ablakok cseréje lehetséges.

1. és 2. kép: Kapcsolt gerébtokos ablak kiszedése a meglevő tokszerkezet szétvágásával.
A régi tok több helyen való szétvágásával az ablak könnyebben kiszedhető, így a külső és belső vakolat kevésbé sérül.

3. és 4. kép: Meglevő fa ablakszerkezet kiszedése, külső nézet.

5. kép: a kiszedett kapcsolt gerébtokos ablak helyére kerül az új ablak, belső nézet. A belső oldalon szépen látszik, hogy székségünk lesz a falazat eltakarására, a fentebb említett valamelyik megoldással.

6. kép: ugyanaz a fa ablak csak külső nézetből.

7. és 8. kép: Az újonnan beépített ablakokra felkerülnek a szárnyak.

9., 10. és 11. kép: A kiszedett ablakok beépítés után, a belső oldalon teljes falborítást – kávaborítást kaptak.

Mint minden esetben most is szívesen állunk rendelkezésére, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást az ablakok cseréjére. Az új fa nyílászárók cseréje lehetséges 68x80 szerkezetre 2 réteg üveggel vagy 78x80 illetve 90x80 vastagságra 3 réteg üveggel. A bevizsgált „CE" minősítéssel rendelkező fa ablakaink kiváló választást jelenthetnek az Ön számára.

Fa ablakok és fa ajtók gyártása és beépítése = Délvidék Kft.