DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa ablakok és ajtók, fa nyílászárók, Fa-Alu (Alu-Fa) ablakok gyártása az ausztriai piacra

Tapasztalat és szakértelem, fa ajtó- és ablakgyártás

Az eddig meglevő osztrák vásárlóink mellett piackutatásunk eredményeképpen a Délvidék Kft megtalálta az új ausztriai partnereit, így a minőségi fa ablakaink nagyobb számban vesznek részt az osztrák piacon. Mindebben sokat segített a mögöttünk levő 20 év alatt összeszedett tapasztalat és szakértelem a fa nyílászárók gyártása terén és az utóbbi évek sikeres beruházási programjainak köszönhetően a Délvidék Kft. által alkalmazott gyártási technológia a külföldi és hazai piacon is a legmodernebb szintre jutott el.

A termékek a külföldön való erősebb részvételének növelése jóval nehezebb feladat, mint amilyen néhány évvel ezelőtt volt. Tudtuk, hogy az általunk gyártott minőségi fa nyílászárók az osztrák piacon is megállják a helyüket. A külföldi piac igényessége miatt továbbra is nagy odafigyeléssel készülnek a Délvidék-típusú fa ablakok és ajtók. A külföldi (ausztriai) kereslet sajátosságait figyelembe véve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a fa–alu, azaz fa-alumíniumborítású ablakok gyártásra. Ezek a fa nyílászárók készülhetnek sima alumíniumborítással, az alumíniumborítás alatti hőszigeteléssel valamint vastagabb hőszigeteléssel melyek megközelítik vagy kielégítik a passzív ház követelte igényeket.

Legutóbb gyártott minőségi fa-alumínium ablakaink az ausztriai festői szépségű Koglhof városkában kerültek beépítésre. A Délvidék Kft. által gyártott fa-alu ablakok egy régóta működő, de felújításra megérett étterem, régi fa nyílászáróinak helyét foglalják el.

A beépített ablakok IV 90-es „Leitz Clima Trend” szerszámmal készültek, a fa nyílászárók Aluron „GEMINI” Thermo Classic hőszigetelt alumínium borítását kaptak. A fa ablakokra építhető alumíniumborítások, nyílászárókra való felrakásában sokat segített a budapesti székhelyű SZILKER Kft., aki az Aluron szerkezetek magyarországi forgalmazója. Megszervezték az Aluron gyár szakembereinek Délvidék Kft.-hez tett látogatását, akik tanácsaikkal segítették munkánkat.

Visszatérve az Ausztriában beépített alu-fa nyílászárokra, az osztrák megrendelőnk nagyon meg volt elégedve a cégünk által gyártott nyílászárókkal, így további megrendelések kerültek előtérbe.


1. Koglhofi épület egyik oldala


2. Képen az újonnan beépített fa-alumínium nyílászárók láthatóak.


3. Beépített ablakok egy másik homlokzaton.


4. Közelebbi kép erkélyajtóról. A fa ajtók és ablakokRAL beépítéssel „Ö” norma szerint kerültek a helyükre.


5. Beépítési kép a hátsó homlokzatról.


6.-7. Közelebbi képek az IV 90-es Leitz Climaternd ablak faszerkezetről külső részen a hőszigetelt alumíniumborítással.

A Délvidék Kft. által gyártott, ablakok melyek a legújabb Leitz szerszámmal készülnek gond nélkül tartják meg a háromrétegű üvegszerkezet 90 mm + alumínium nagy súlyát. Az új szerszámoknak köszönhetően az ablakszárnyon és tokszerkezeten levő pántok súlypontjának felfüggesztése az ablak közepe felé tolódott el, így a nehéz súlymegtartása könnyebbé vált. Nincsenek utólagos problémák az ablakszárnyak megereszkedésével kapcsolatban.


8. Szintén egy kép ahol látszik a párazáró fólia, azaz a RAL beépítés.


9. Utcakép a baloldalon levő épülettel, ahova a Délvidék Kft alu-fa ablakai lettek beépítve és a jobb oldalon levő Városházával.

Örülünk, hogy cégünk nemcsak a hazai piacon, hanem Európa más országaiban öregbítheti nevét.

Délvidék Kft. – Tapasztalat és szakértelem, fa ajtó és ablakgyártásban.

Kapcsolódó oldal:A Délvidék Kft. osztrák honlapja