DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa ajtók, fa ablakok és fa erkélyajtók gyártási folyamata I.

Szeretnénk, egyszerűen bemutatni a Délvidék Kft. által gyártott fa nyílászárók gyártási folyamatát. Fa nyílászárók gyártása a minőségi faanyag kiválasztásával kezdődik.

A fa ajtók és fa ablakok, a megrendelő igénye szerinti fa fajtákból készülnek, legtöbb esetben borovi fenyőből. Természetesen a nyílászáró készülhet más fából is, úgymint: vörösfenyő, tölgy anyag esetleg valamilyen egzotikus faanyag pl. meranti. A nyílászáró alapanyaga minden esetben tömbösített vagy másképpen rétegragasztott, ezen belül lehet hossztoldott vagy toldásmentes anyag. A hossztoldott vagy toldásmentes anyagból készült ajtók, erkélyajtók illetve ablakok közt szakmai szempontból nincs különbség. A nyílászárók között csak esztétikai eltérés van, amennyiben zavarónak vesszük a fésűszerű toldásokat.

Miután megtörtént a faanyag kiválasztása a munka a szabászattal folytatódik, melynek során az anyag hosszméretre való vágása valósul meg. Itt lehetőség van az esetlegesen sérült faanyag, termelésből való kivonására. Elkészültünk a méretre vágással, ezután egy igazán fontos folyamat következik, a nyílászárók alapanyaga a négyfejes gyalugépbe kerül. A négyfejes gyalugép előnye a nagyon pontos méret tartás, amely fontos szempont a készülő fa ajtók és fa ablakok számára. Miután befejeztük a gyalulást következő lépes a leendő ajtó és ablak szárnyszerkezetek illetve tokszerkezetek profilozása. Folytatás következeik....

A Budapesten megrendezendő Construma 2010 Nemzetközi Építőipari és Szakkiállításon meggyőződhet a Délvidék Kft által gyártott fa nyílászárók minőségéről.

Bemutatott termékeink a Construma 2010 kiállítás "A" pavilon 307G standján lesznek láthatóak. Termékeink között lesznek: beltéri ajtók, beltéri falburkolat, bejárati ajtók, műemlék jellegű ablak, zsalugáter, emelő-toló erkélyajtó, egy jövőbe mutató ablak kitűnő hőszigetelő képességekkel 4 réteg üvegezéssel.