DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa ajtók, fa ablakok és fa erkélyajtók gyártási folyamata III.

Miután a fa nyílászáró összeállítása megtörtént és a már leírt munkafázisokat elvégeztük, az ajtó és ablak keretszerkezetek elkészültek a csiszolásra. A nyílászárók csiszolását nagy pontosságú kontakt csiszológéppel végezzük. Az így megcsiszolt ablak, bejárati ajtó, beltéri ajtó, erkélyajtó valamint zsalugáter keretek sima alapot kapnak, és ez által biztosítható az esztétikus felületkezelés.

A megcsiszolt nyílászáró szerkezetek következő lépésben átvizsgálásra kerülnek, amennyiben találunk javításra szoruló hibát elvégezzük a szükséges beavatkozást. Kijelöljük az ajtók és ablakok nyitásirányát, és ezután következeik a kilincshelyek kifúrása. Ezt a munkafázist mindenképpen a felületkezelés előtt oldjuk meg, így adva minél kevesebb esélyt a nyílászáró esetleges sérülésének. Pontosítjuk az ablakok méreteit és előkészítjük a segédanyagokat a felületkelés utáni feladatok elvégzésére. Leszabjuk az ablak vagy erkélyajtó alsó részére kerülő vízvetőket és szárnytakarókat, stb. Következő munkafolyamat a gondosan előkészített ajtók és ablakok felületkezelése. A nyílászárók átkerülnek a festőműhelybe, ahol az első lépés az ajtó és ablakszerkezetek rovar és gombamentesítése. A felhordott anyag száradása után a felületek gondos csiszolását végzik el szakembereink.