DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fa nyílászárók beépítése, egy szép márciusi napon

Egy régi, 100 évvel ezelőtt épült iskola egy évszázadot megélt fa nyílászáróit cseréltük ki egy szép márciusi napsütéses napon korszerű, Délvidék Kft. által gyártott minőségi fa nyílászárókra, Héregen.

Reggel öt órakor volt az indulás a fa nyílászárók beépítésére a Délvidék Kft telephelyéről. Az időjárás még nem sok jóval bíztatta az elszánt sereget és a nap sugarai sem derengtek az égbolton. A finom reggeli kávé elfogyasztása után elindult a csapat. A távolság nem kevés: Kiskunhalas - Héreg kb. 200 km. A beépítés helyére 8 óra tájban érkezet a fa nyílászárók beépítésre kiválóan alkalmas szakember gárda. Feladat egy 100 évvel ezelőtt épült iskola fa nyílászáróinak kicserélése új fa ablakokra. Az épület már rég nem iskolaként működik. Egy család próbálja visszahozni az épület régi hangulatát. A régi fa ablakok helyére új, de fából készült nyílászárók kerülnek. Közben a nap is kisütött és semmi sem akadályozta munkát melynek az első lépése a régi nyílászárók kiszedése. A munka kis kosszal járt, a régi ablak tokszerkezete mögül előkerült 100 éves port a szél felkapta és tovasodorta, a kis porszemek a világra csodálkoztak és nevetgélve mondták mennyi minden megváltozott. Valami varázsa van az egy évszázadot megélt régi ablakoknak, melyeket az akkori asztalos mesterek a mai modern faipari gépek nélkül készítettek el. A kiszedett nyílászárók helyére bekerültek az új fa ablakok és a régi iskola újra életre kelt. Igaz gyermekzsivaj már nem hallatszott, de lehetséges, hogy a Délvidék Kft által gyártott minőségi fa nyílászáróknak köszönhetően, nem szűrődött ki semmi nesz a régi iskola falai közül. Az utcafronton 14 darab új fa ablak került beépítésre. A jól elvégzett munka után csapat összeszedte magát autóba ültek és hazafelé indultak Kiskunhalasra. Visszanézve látszott, ahogy a napsugár megcsillan az új fa ablak üvegén és tovaugrik egy másik ablakra.

1. kép: a szebb napokat megélt, de valamikor nagyon tetszetős fa ablakok.

2.kép: a kiszedet, ablakok helye üresen tátong és várja az új fa ablakot.

3. kép: az új fa nyílászáró tokszerkezete bekerült az ablaknyílásba.

4. és 5. kép: a beépített fa ablak tokszerkezetre felkerült a szárny. Beépítés után természetesen az ablak körüli kávát kőműves mesternek ki kell javítani. A legnagyobb gondosság mellet is a régi vakolat sérülhet.

6. kép: Az új fa nyílászáró a megrendelő kérésére minimális díszítő elemet kapott.

A bemutatott ablakok az előző leírásban már szerepeltek, de nem lehet eleget dicsérni a nyílászáró kiváló hőszigetelési értékét.

Folytatni fogjuk a beltéri ajtók beépítésével.