DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Fából készült beltéri ajtók

Lakásunkban fontosnak érezzük a harmónia megteremtését, egy jól kiválasztott beltéri ajtó nagyon sokat segít ennek elérésében. Legtöbb esetben mikor belépünk egy lakásba és összhangot találunk a tárgyak, formák és színek között érezzük a melegséget és harmóniát. Amennyiben a lakásunk belső ajtóit jól választottuk meg ezek nem csak arra szolgálnak, hogy elválasszuk egymástól a helységeket, ne csak egy ajtó legyen, hanem bútordarab is mely dísze az otthonunknak. Életünk fontos részét képezik a beltéri ajtók, igyekezzünk kihasználni a piac által nyújtott lehetőségeket és megtalálni a számunkra legmegfelelőbb belső (beltéri) ajtókat.

Belső ajtók kiválasztásánál sokat számit az esztétikum és az is, hogy miből készül az ajtó. Cégünk által gyártott beltéri ajtók fából készülnek, kerüljük a műanyagok és különböző nem természetes anyagok használatát. Filozófiánk szerint a beltéri ajtók fokozottan igénylik, hogy természetes anyagból, fából készüljenek, sokkal több melegséget sugároznak, mint a nem természetes anyagból készült belső ajtók.

Felületkezelés: Fából készült, beltéri ajtók kaphatnak lazúros felületkezelést, ebben az esetben látszik a természetes faanyag erezete, struktúrája vagy lehet, fedőfestés mikor a fa erezet nem látszik, de tapintással érezhetjük a fa erezett felületét. Harmadik megoldás színtelen felületkezelés, itt megmarad a beltéri ajtó alap fa színe. Belső ajtók esetében alkalmazható ez a festési mód, mert nem éri UV sugárzás a nyílászárót. Egészségünkre nézve nem mindegy, hogy milyen festéket használunk az ajtók festéséhez, a Délvidék Kft által használt vizes alapú, oldószermentes anyagok nem károsak, nincs utólagos kisugárzásuk, bátran használhatóak minden helyre.

A ma készült beltéri ajtók utólag szerelhető tokkal készülnek, így az ajtók beépítésére a lakás elkészülésének utolsó fázisában kerül sor, ezzel megóvjuk az ajtókat az esetleges sérülésektől. Az utólag szerelhető tok takarja a teljes falvastagságot, ez a megoldás alkalmazható széles, vastag fal esetén is ebben az esetnem teljes falborításról vagy más néven bélelt tokról beszélünk.

Beltéri ajtók készülhetnek modern, klasszikus és rusztikus formával, az ajtóknak külön esztétikai kinézetet tud adni a jól megválasztott forma, a benne levő üveg és a különböző díszítő elem. Néhány kép a cégünk által gyártott beltéri ajtó típusokból, ezen felül természetesen bármilyen más formát illetve kinézetett elkészítünk, igény szerint.

1. kép: Beltéri ajtó, egyszerű modern formával.
2. kép: Ugyanaz az a belső ajtó bélelt tokkal.
3. kép: Más kinézetű beltéri ajtó, mely szintén modern kivételűnek nevezhető. Az ajtó, mint bármelyik készülhet üveges és tömör (teli) változatban.

Mai lakásokba kerülő beltéri ajtók általában küszöb nélkül készülnek, de természetesen bármelyik ajtó elkészíthető tölgy küszöbbel. A küszöb általában natúr színben szokott maradni, kopásálló színtelen lakkal festve, de van példa arra is, hogy a küszöb is ajtó színét kapja.

4., 5.,6. és 7. kép: Klasszikus kinézetű beltéri ajtók, formavilágnak szinte semmi sem szab határ, elképzelés szerint nagyon sok minden megvalósítható. Az ajtók készülhetnek egy és kétszárnyas kivitelben, egyforma és aszimmetrikus szárnyakkal. A beltéri ajtókban levő vésett vagy mart kazetták nagymértékben emelik az ajtók esztétikai kinézetét.

8. 9. és 10. kép: Belső ajtókat külön díszíti az üveg, a képeken látható ajtók Tiffany üveggel készültek

11. 12. 13. és 14. kép: Beltéri ajtók készülhetnek egy és kétszárnyas toló kivitelben. Amennyiben a lakásban levő feltételek megengedik megoldható a falba tolható változat is. Tudnunk kell, hogy a beltéri ajtóknál nincs hő hanggátlás, az ajtószárny és fal között szükség van pár mm távolságra. Belső toló ajtók esetében nincs szükségünk alsó vezető sínre, az ajtók az eltakart felső vezetősínen, gördülnek jobbra és balra.

15. 16. és 17. kép: Harmonika beltéri ajtó. Beltéri harmonika ajtó készülhet kettő, három, négy és többszárnyas kivitelben. Kisebb nem túl széles harmonika ajtó gyártásánál nincs szükségünk alsó vezető sínre, széles és nagyobb illetve négy darab szárny esetén ajánlatos alsó sin vezetést is alkalmazni. Az alsó vezető sín elmaradása az ajtószárnyak libegését okozhatja. Az alsó vezető sin lehet, süllyesztett mely 2 cm mélységben kerül a padlóvonal alá, vagy készíthetünk 2,5 cm magas küszöböt melybe szintén bele van süllyesztve a vezető sín.

18. 19. és 20. kép: Régi polgári házaknál levő beltéri ajtók. Az ajtók tokszerkezetei díszes, széles borítással készültek. Ma sincs semmi akadálya, hogy az újonnan gyártott beltéri ajtók teljesen megegyezzenek a múlt vagy előtte levő században készült ajtókkal. Ezek a belső ajtók nagyfokú eleganciát és szépséget sugároznak.

A fenti képeken levő ajtók mindegyike a Délvidék Kft terméke, minthogy a honlapon levő összes képen levő ajtó és ablak. Cégünk egyaránt otthonosan mozog a modern és klasszikus ajtók gyártási világában. Termékink között Ön is megtalálja a megfelelő belső ajtót, vagy kültéri ablakot illetve bejárati ajtót. Lakásunk otthonosságában lényeges szerepet játsszanak a beltéri ajtók ezért ebben a kis összeállításban arra törekedtünk, hogy az Ön igényeit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni a beltéri ajtó típusainkkal. Amennyiben ebben a kis összeállításban nem talál Önnek megfelelő ajtótípust látogassa meg képgalériánkat, ahol még több beltéri ajtóval fog találkozni.

Kapcsolódó képgalériához kattintson ide!

Bármilyen kérdés merül fel beltéri ajtókkal vagy egyáltalán fa nyílászárokkal kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére. Egy- egy előre feltett kérdés ajtók és ablakok gyártásával kapcsolatban, sok bosszúságtól kímélheti meg Önt. Tanáccsal tudunk szolgálni a nyílászárók beépítésének megoldásaival, az ajtók és ablakok elhelyezési nyílásainak méreteivel, és biztos még sok minden másban segítségére tudunk lenni.

Tapasztalat és Szakértelem, 1991 óta: fa ajtók és ablakok gyártása – Délvidék Kft.