DÉLVIDÉK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. • 6400 Kiskunhalas, Bokréta u. 4. • Tel.: +36 (77) 424-833 • Mobil: +36 (70) 316-4040delvidek@delvidek-kft.hu

Ügyeskedés a "CE" minősítéssel

Mi sem egyszerűbb, mint az interneten néhány formulát kitölteni, befizetni egy bizonyos összeget és hozzá lehet jutni a "CE" jelöléshez. A Délvidék Kft. nem így szerezte meg a "CE" jelzés jogosultságát.

Fa bejárati ajtók, fa ablakok, fa erkélyajtók 2010. február 1-jétől "EK Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozattal" hozhatók forgalomba. Ahhoz, hogy nyílászáróinkat "EK Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozattal" elláthassuk, el kell végeztetni az úgynevezett "Elsődleges Típusvizsgálatot" amellyel hitelt érdemlően bizonyítani tudjuk, hogy az általunk gyártott fa bejárati ajtók, fa ablakok és fa erkélyajtók rendelkeznek a megfelelő teljesítmény adatokkal. Mikor a Délvidék Kft. fa nyílászáróin végezték el az elsődleges típusvizsgálatot jelen voltunk, és mondhatom alaposan megkínozták az ajtókat és ablakokat. A nyílászáróinkra megszerzett típusvizsgálat után ki kell alakítani az üzemi gyártásellenőrzést, mely biztosítja, hogy a típusvizsgálatnál kapott teljesítményértékeket a később gyártott ajtók, ablakok és erkélyajtók is tudni fogják. Miután ezek megvannak, ki tudjuk állítani a megfelelőségi nyilatkozatott és fa nyílászáróink viselhetik a "CE" jelzést.

És ahogy lenni szokott jönnek az ügyeskedések, hogy a vizsgálatokat kikerülve megveszik az ajtókra és ablakokra az első típusvizsgálati tanúsítványt. Egyes cégek, akik ajtó és ablakgyártó szerszámokat árulnak, míg mások a nyílászárókhoz szükséges alkatrészeket, a gyártó számára biztosítják a típusvizsgálati jegyzőkönyvet. Természetesen ez jó pénzkereseti lehetőség, és kit érdekel, hogy az elkészült fa ajtó vagy fa ablak tudja-e a tanúsítványon szereplő teljesítmény értékeket.

A Délvidék Kft. által gyártott fa ajtók, fa ablakok valamint fa erkélyajtók rendelkeznek az első típusvizsgálati jegyzőkönyvekkel és cégünk becsületesen használja az általa gyártott fa nyílászáróin a "CE" jelzést. Nyílászáróink teljes mértékben megfelelnek az MSZ EN 14351-1:2006 termékszabványnak.

Erről Ön is meggyőződhet, ha áprilisban megkeres minket a Construma 2010 Nemzetközi Építőipari és Szakkiállításon.

Termékeinket a Construma 2010 kiállítás "A" pavilon 307G standján tekintheti meg. Várjuk a Construmán, ahol szép fa ajtókat és ablakokat mutatunk Önnek.